Από κορωνοϊό πέθανε η Αμερικανίδα δασκάλα, Zelene Blancas, σε ηλικία 35 ετών, που έγινε viral το 2018, όταν μοιράστηκε ένα βίντεο με μαθητές της.    «Όποιος είχε δουλέψει μαζί με τη Zelene Blancas στο Ελ Πάσο την γνώριζε ως μία δασκάλα που ο βασικός της στόχος ήταν να διαδώσει τη συμπόνια», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times.

Η Blancas είχε γεννηθεί στο Τέξας και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Μεξικό. Η ίδια εργαζόταν ως δίγλωσση δασκάλα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας και σκόπευε να γίνει δίγλωσση δασκάλα ειδικής αγωγής.

 Η Blancas έγινε διάσημη όταν ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2018 ένα βίντεο με τους μαθητές της το οποίο παρακολουθήθηκε εκατομμύρια φορές. Στο βίντεο φαίνονται τα παιδιά που αποχαιρετούν το ένα το άλλο πριν το Σαββατοκύριακο. Οι μαθητές χαμογελούν και αγκαλιάζονται πριν αποχωριστούν. Το βίντεο, που έγινε παγκόσμιο viral, αποτέλεσε μία υπενθύμιση των ανθρώπινων ικανοτήτων για αγάπη και σύνδεση.

Η δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 20 Οκτωβρίου και μερικές ημέρες μετά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον αδερφό της Mario. Μετά από δύο μήνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ενώ εξάντλησε όλες τις ημέρες όλων των αδειών της, ο Mario Blancas δημιούργησε στο GoFundMe μία σελίδα για τα έξοδα νοσηλείας της αδερφής του καθώς σύντομα «θα βρισκόταν χωρίς εισόδημα και θα έπρεπε να πληρώσει η ίδια το κόστος της  ασφάλειας υγείας της», σύμφωνα με τη σελίδα.

Την εβδομάδα αυτή ωστόσο, σε ηλικία μόλις 35 ετών, η Zelene Blancas κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο θάνατός της βύθισε σε πένθος την πόλη.

Κατά την επαγγελματικής της πορεία, η Αμερικανίδα δασκάλα συχνά ξενυχτούσε για να μιλήσει στο τηλέφωνο με τους γονείς των μαθητών της, ενώ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιούργησε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για γονείς. «Ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ρωτούσε για το σχολείο», δήλωσε η διευθύντρια της, Cristina Sanchez-Chavira.

Σύμφωνα με τη Sanchez-Chavira η Zelene Blancas ήθελε να διαδώσει την ευγένεια και το όχημα που βρήκε ήταν η εκπαίδευση. «Ενσάρκωνε την καλοσύνη και έκανε τους άλλους να νιώθουν ξεχωριστοί. Μέσα και έξω από την τάξη», αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου προσθέτοντας πως «έκανε τα πάντα για τα παιδιά και νομίζω ότι αυτό την έκανε μια τόσο εκπληκτική δασκάλα – γιατί έκανε τα πάντα από την καρδιά της». 

Πηγή: patrastimes.gr