Τρεις ψαράδες γλίτωσαν από κορονοϊό μέσα σε ένα καΐκι. Δείτε τι έγινε τελικά και είχαν ανοσία οι συγκεκριμένοι στον κορονοϊό.
Η πρώτη απόδειξη για την ανοσία από τον κορονοϊό δείχνει ότι ο οργανισμός μπορεί να αποκτήσει τελικά ανοσία απέναντι του

Τρεις ψαράδες από το Σηάτλ, τους οποίους δεν κατόρθωσε να μολύνει ο κορονοϊός Covid-19 παρέχουν τις πρώτες άμεσες αποδείξεις πως ο οργανισμός μπορεί να αποκτήσει ανοσία εναντίον του.

Οι ψαράδες ήταν τρεις από τα συνολικά 122 μέλη μιας βάρκας που απέπλευσε τον περασμένο Μάιο για ψάρεμα. Πριν από τον απόπλου, τα 120 από τα μέλη του πληρώματος υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αίματος για τον κορονοϊό.

Όπως έδειξαν οι εξετάσεις, οι τρεις ψαράδες είχαν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα τους. Η ύπαρξη των αντισωμάτων σημαίνει ότι ο νέος κορονοϊός τους είχε μολύνει κάποια στιγμή, αλλά ανάρρωσαν.

Κανένας από τους επιβαίνοντες στην τράτα δεν βρέθηκε πριν τον απόπλου θετικός στον κορονοϊό. Ωστόσο 18 ημέρες αργότερα, η τράτα αναγκάστηκε να επιστρέψει, επειδή ένα μέλος του πληρώματος είχε αρρωστήσει και χρειαζόταν νοσηλεία.

Οι γιατροί έθεσαν υπό παρακολούθηση όλους τους επιβαίνοντες. Ενάμιση μήνα αργότερα, ο κορονοϊός είχε ανιχνευθεί σε συνολικά 104 από αυτούς. Επιπλέον, γενετικές αναλύσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επιδημία προκλήθηκε από ένα άτομο.

Παρότι το 85,2% των επιβαινόντων στο σκάφος μολύνθηκαν σε εκείνο το ταξίδι, δεν μολύνθηκε ούτε αρρώστησε κανένας από τους τρεις που είχαν τα αντισώματα.

Το γεγονός αυτό «γεννά ελπίδες», δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής Dr Alex Greninger, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Εργαστηριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. «Αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η παρουσία των εξουδετερωτικών αντισωμάτων σχετίζεται με προστασία από τον κορπνοϊό».

«Αν και η μελέτη είναι μικρή, συνιστά ένα εκπληκτικό ανθρώπινο πείραμα της αληθινής ζωής», σχολίασε ο Dr Danny Altmann, καθηγητής Ανοσολογίας στο Imperial College London. «Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ανοσολογική έρευνα στα ψαροκάικα θα μπορούσε να παράσχει τόσο πολύτιμες πληροφορίες;».

Η περίπτωση των τριών ψαράδων αναρτήθηκε στον διακομιστή προεκτυπώσεων ερευνών Υγείας medrxiv.

Πηγή: patrastimes.gr