Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές Αρχές αλλά και την κυβέρνηση ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και η αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από τα 207 κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (13/09) ο ΕΟΔΥ, τα 120 -δηλαδή, περισσότερα από τα μισά- εντοπίστηκαν στην Αττική.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», Μίνα Γκάγκα, τόνισε μιλώντας στο Mega, ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι τρομακτική, καθώς υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης και τετραπλασιασμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Τόνισε μάλιστα πως για τους επόμενους μήνες, ειδικά στην Αττική, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους, σε καθημερινή βάση.

Οι διασωληνωμένοι

Η περίπτωση ενός 28χρονου άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με κορωνοϊό και χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα έχει σημάνει συναγερμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο νεαρός άνδρας δεν είναι διασωληνωμένος και οι γιατροί εκφράζουν την ελπίδα ότι η κατάσταση της υγείας του θα εξελιχθεί καλά, ωστόσο παραμένουν προβληματισμένοι.

Το περιστατικό του 28χρονου επιβεβαίωσε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, λέγοντας μάλιστα ότι η εισαγωγή του άνδρα σε τόσο μικρή ηλικία στη ΜΕΘ ήταν μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων -σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ- φτάνει τους 54.

Από αυτούς, οι 16 είναι κάτω των 64 ετών.

Συγκεκριμένα, μία περίπτωση είναι στην κατηγορία των 18 έως 39 ετών και 15 στην κατηγορία από 40 έως 64 ετών.

Οι υπόλοιπες 38 αφορούν άτομα από 65 ετών και πάνω, γεγονός που δείχνει πως σχεδόν οι τρεις στους δέκα (29,6% για την ακρίβεια), είναι ηλικίας κάτω των 64 ετών.

Πηγή: patrastimes.gr