Σε όλο και πιο αυξημένη εγρήγορση βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας εξακολουθούν σταθερά να ξεπερνούν τα 200 ημερησίως.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς Αττική και Θεσσαλονίκη κατέγραψαν 125 νέα κρούσματα από το σύνολο των 209 που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Covid-19, το τελευταίο μεσοσταθμικό επίπεδο των ημερήσιων κρουσμάτων αποτελεί νέο υψηλό ιστορικό, υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο που είχε καταγραφεί στις αρχές Απριλίου.
«Βαρόμετρο» ο Αύγουστος
Ο Αύγουστος αναμένεται να κρίνει το πώς θα κινηθεί ο ιός στην Ελλάδα, καθώς είναι ο μήνας που η χώρα «είδε» ξανά ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων ημερησίως, που αρκετοί έφυγαν για διακοπές και γύρισαν, που αναμένεται η επιστροφή των υπολοίπων αδειούχων, που τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Η χώρα καταγράφει συνολικά τον μήνα Αύγουστο 3.517 περιστατικά μολύνσεων.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι την Πέμπτη η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε πως: «Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν».

Ο φόβος αυτός, σύμφωνα με την ίδια, έγκειται στην επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς.

«Γι’ αυτό η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί πρέπει να φοράει τη μάσκα του. Τη φοράει για εφτά μέρες συνεχόμενα και προσπαθεί να μην είναι σε επαφή με κόσμο. Ο ίδιος θα προφυλάξει τον εαυτό του και τους υπόλοιπους».

8.138 έχουν προσβληθεί συνολικά – Στο «κόκκινο» Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 209 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.138, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Τα 1.802 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μάλιστα, είχαμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 238 θανάτους συνολικά στη χώρα. 83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα 192 εγχώρια κρούσματα, τα 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ πέντε με γνωστές συρροές.

Πηγή: patrastimes.gr