Ο μακρύς κατάλογος των συμπτωμάτων της COVID-19 περιλαμβάνει ένα ανησυχητικά ευρύ φάσμα επιπλοκών, που μπορεί να προκύψουν στην πορεία της νόσου.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που προκαλεί ο κορονοϊός, ειδικά μεταξύ των ασθενών με ήπια COVID-19, είναι η απώλεια μυρωδιάς (ανοσμία) και γεύσης (αγευσία). Για μερικούς, αυτές οι αισθήσεις επιστρέφουν σε μερικές εβδομάδες. Σε άλλους, περνούν μήνες προτού επανέλθουν αυτές οι αισθήσεις τους. Αλλά υπάρχει περίπτωση, λένε οι ειδικοί, ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 να χάσουν για πάντα την όσφρηση και τη γεύση τους!

Κορονοϊός: Η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης σας μπορεί να μην επανέλθει ποτέ
Η ανοσμία και η αγευσία είναι κοινά συμπτώματα COVID-19. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιανουαρίου στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Internal Medicine (JIM) διαπίστωσε ότι το 86% των ασθενών με ήπιες περιπτώσεις COVID-19 παρουσίασαν αγευσία και ανοσμία ως συμπτώματα. Και ενώ ένα σημαντικό μέρος των αισθήσεων αυτών επανέρχεται κανονικά, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, γιατροί υποστηρίζουν ότι η γεύση και η όσφρηση κάποιων ασθενών ενδέχεται να μην επανέλθουν ποτέ.

Πηγή: patrastimes.gr