Την ώρα που η κυβέρνηση βάζει «φρένο» για ξέφρενο γλέντι στη Μύκονο λόγω του κορονοϊού, κάποιοι επιμένουν να κάνουν πάρτι συνωστισμού

Μπορεί στη Μύκονο να έχουν επιβληθεί μέτρα για να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού, όμως στο νησί των ανέμων τα πάρτι συνωστισμού – σε κάποιες περιπτώσεις – συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Τετάρτης, έφτασαν στην τοπική Αστυνομία πληροφορίες ότι γίνεται πάρτι σε βίλα της Μυκόνου και έσπευσαν να κάνουν ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι ο νόμος και τα μέτρα για τον κορονοϊό εφαρμόζονται. Μάλιστα, στο πάρτι του συνωστισμού που έγινε στη Μύκονο, φαίνεται πως ένα ζευγάρι που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να πήγε να διασκεδάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες τo ζευγάρι -κάτοικοι Ισπανίας- βρισκόταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, από όπου και έφυγαν προκειμένου να πάνε στο πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 400 άτομα (Ελληνες και ξένοι). Μάλιστα αστυνομικές πηγές της Μυκόνου αναφέρουν ότι η σύλληψή τους έγινε γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, με αιτιολογία την κατοχή ναρκωτικών. Η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες και στον υπεύθυνο της βίλας.

Στο μεταξύ, από την Παρασκευή στη Μύκονο, ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης για να περιοριστεί ο κορονοϊός.

Πηγή: patrastimes.gr