Αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Ισραήλ, με τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, αντάλλαξε σήμερα απειλές με το Ιράν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις εξόντωσαν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και ξεκίνησαν χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της σιιτικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.

Ο Ιρανός πρεσβευτής, Αμίρ Σαγιέντ Ιραβανί, ανέφερε ότι η πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ είχε σκοπό την αποκατάσταση της ισορροπίας και την αποτροπή. Απάντησε στις προκλήσεις του Ισραήλ, επισημαίνοντας πως οι συνέπειες θα είναι σοβαρές αν οι επιθέσεις συνεχιστούν, τονίζοντας ότι το Ιράν είναι έτοιμο να προχωρήσει σε επιπλέον αμυντικά μέτρα για την προστασία των συμφερόντων του.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντάνον, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει και απηύθυνε προειδοποίηση προς το Ιράν, διαβεβαιώνοντας πως οι συνέπειες των πράξεών του θα είναι μεγαλύτερες απ’ όσες μπορεί να φανταστεί. Στην ίδια γραμμή, τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ κάλεσαν για την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν, ζητώντας πιο αυστηρές διεθνείς αντιδράσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr