Αύξηση του αριθμού των νεκρών από τις εκρήξεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Αύξηση του αριθμού των νεκρών από τις εκρήξεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Ο αριθμός των θυμάτων από τις εκρήξεις στους βομβητές της Χεζμπολάχ έχει ανέλθει σε 37 τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγειονομικών του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ. Από τις εκρήξεις, άλλοι 3.539 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Όπως αναφέρθηκε, 12 άτομα σκοτώθηκαν κατά το πρώτο κύμα εκρήξεων την Τρίτη, ενώ 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δεύτερη φάση των εκρήξεων την Τετάρτη, με τον προηγούμενο απολογισμό να είναι 20.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει και να σταματήσει τις επιθέσεις του Ισραήλ. Στη δήλωσή του τόνισε την ανάγκη για μια σταθερή στάση από πλευράς του Συμβουλίου όσον αφορά την επιθετικότητα του Ισραήλ και τον τεχνολογικό πόλεμο που διεξάγει κατά του Λιβάνου.

Αν και το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη για τις επιθέσεις, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η οργάνωση Μοσάντ μπορεί να είναι πίσω από τις επιθέσεις, ενδεχομένως με τη συμμετοχή της ελίτ μονάδας 8200. Οι επιθέσεις συνέπεσαν με την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, για μια «νέα φάση στον πόλεμο», καθώς μια μεραρχία του στρατού Ισραήλ αναπτύχθηκε στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στις 5 η ώρα Ελλάδος αναμένεται διάγγελμα από τον Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Πηγή: naftemporiki.gr