Αγωγές Πολιτειών κατά του TikTok για βλάβη στην ψυχική υγεία των νέων

Αγωγές Πολιτειών κατά του TikTok για βλάβη στην ψυχική υγεία των νέων

Αγωγές έχουν κατατεθεί κατά του TikTok από τουλάχιστον 12 πολιτείες των ΗΠΑ, που υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των νέων, σχεδιάζοντας την πλατφόρμα με τρόπο που ενθαρρύνει εθισμό στα παιδιά. Οι καταγγελίες αυτές πηγάζουν από εθνική έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 υπό την ηγεσία γενικών εισαγγελέων σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Κεντάκι και το Νιου Τζέρσεϊ.

Κεντρικό σημείο των αγωγών είναι ο αλγόριθμος του TikTok, ο οποίος προτείνει περιεχόμενο με βάση τα βίντεο που παρακολουθούν οι χρήστες, προσαρμόζοντας τη ροή περιεχομένου στα ενδιαφέροντά τους. Παρά την απαγόρευση εγγραφής σε παιδιά κάτω των 13 ετών στην κύρια υπηρεσία της, οι πολιτείες υπογραμμίζουν ότι τα παιδιά μπορούν εύκολα να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς και να έχουν πρόσβαση σε ενηλίκων περιεχόμενο.

Επιπλέον, οι αγωγές εστιάζουν στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής που εθίζουν τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων του ατελείωτου «σκρολαρίσματος», των ειδοποιήσεων και των ποικιλόμορφων φίλτρων προσώπου. Όλες οι καταγγελίες έχουν υποβληθεί στη δικαιοσύνη, με την Ουάσιγκτον και άλλες πολιτείες να επαναλαμβάνουν τις ανησυχίες τους αναφορικά με την πρόσβαση των παιδιών σε περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για την ηλικία τους.

Πηγή: naftemporiki.gr