Αιματοχυσία στην Αλαμπάμα με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς από πυροβολισμούς

Αιματοχυσία στην Αλαμπάμα με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς από πυροβολισμούς

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι πέθαναν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής πυρών. «Πιστεύουμε πως αρκετοί ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του κόσμου» δήλωσε ο Τρούμαν Φιτζέραλντ, αξιωματικός της αστυνομίας, στα αμερικανικά ΜΜΕ. Οι τρεις ενήλικες -δύο άνδρες και μία γυναίκα- βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο με σοβαρούς τραυματισμούς από σφαίρες, ενώ το τέταρτο θύμα απεβίωσε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Φιτζέραλντ, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τέσσερις από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία σύλληψη μέχρι στιγμής και καλούν αυτόπτες μάρτυρες να συνεργαστούν με την έρευνα, δίνοντας στοιχεία ή βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Επιτόπου κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, με την περιοχή να έχει αποκλειστεί. Αν και οι ΗΠΑ διαθέτουν περισσότερα όπλα από τον πληθυσμό τους, η χώρα καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θανάτων λόγω βίας που σχετίζεται με όπλα μεταξύ ανεπτυγμένων χωρών. Ο κύκλος της βίας αναπαράγεται συνεχώς, καθώς οι κυβερνήσεις αδυνατούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά μέτρα, ενώ η επιρροή του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει ισχυρή. Πολλοί Αμερικανοί απορρίπτουν τη συζήτηση για επιβολή περιορισμών στη χρήση όπλων, πόσο μάλλον την ιδέα αποχωρισμού από αυτά.

Πηγή: naftemporiki.gr