Ακτιβιστής υπέρ της Ουκρανίας κρατείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ακτιβιστής υπέρ της Ουκρανίας κρατείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, 58 ετών και ακτιβιστής υποστηρικτής της Ουκρανίας, συνελήφθη πρόσφατα από τις αμερικανικές αρχές με κατηγορίες που σχετίζονται με απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο είναι το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους σε λίγους μήνες.

Η σύλληψή του έλαβε χώρα όταν παρατηρήθηκε η παρουσία του έξω από το γήπεδο γκολφ του Τραμπ στην περιοχή Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Αστυνομικοί αντελήφθησαν δύο σάκους και ένα όπλο να διακρίνεται από τους θάμνους. Προσπάθησε να διαφύγει με ένα μαύρο Nissan, όμως ένα μπλόκο της αστυνομίας τον σταμάτησε και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο Ρουθ, ο οποίος είχε εκδώσει μόνος του ένα βιβλίο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είχε επίσης επιδιώξει να καταταγεί στο ουκρανικό μέτωπο, αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία και είχε επισκεφτεί το Κίεβο και τη Μαριούπολη λίγους μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Αρχές τώρα ερευνούν το σπίτι του Ρουθ και αναζητούν στοιχεία για πιθανές σχέσεις με άλλους συνεργούς. Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έπαιζε γκολφ και οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια του. Στην περιοχή συγκεντρώθηκε πλήθος υποστηρικτών του, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: newsbomb.gr