Ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση αποχώρηση πολιτών από τον Λίβανο

Ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση αποχώρηση πολιτών από τον Λίβανο

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους πολίτες της Βρετανίας να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο λόγω των αυξανόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ. Σε ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε χθες το βράδυ, τονίζεται ότι «οι Βρετανοί πολίτες στον Λίβανο θα πρέπει να φύγουν τώρα» και συνιστάται να πάρουν την επόμενη διαθέσιμη πτήση.

Η ανακοίνωση αυτή προήλθε μετά από δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας, Τζον Χίλεϊ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές και εκτοξεύσεις ρουκετών αποτελούν σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης της κατάστασης. Αναφέρθηκε ότι η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η ασφάλεια των Βρετανών πολιτών που βρίσκονται στη χώρα αυτή.

Οι Βρετανοί που διαμένουν στον Λίβανο ενθαρρύνονται να καταχωρούν την παρουσία τους στον ιστότοπο του υπουργείου ώστε να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 5.000 Βρετανοί πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο, όπου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 90.000 Λιβανέζοι έχουν εκτοπιστεί τις τελευταίες ημέρες.

Η ταξιδιωτική οδηγία παραμένει η ίδια, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο. Ο Χίλεϊ επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις για να διευκολύνουν την αποχώρηση των Βρετανών πολιτών.

Πηγή: naftemporiki.gr