Αναμετρηση Δύο Υποψηφίων για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών

Αναμετρηση Δύο Υποψηφίων για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών

Τον Σεπτέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επαναλάβει στο λογαριασμό του ψευδείς πληροφορίες σχετικά με Αϊτινούς μετανάστες, ισχυριζόμενος ότι έτρωγαν σκύλους και γάτες στο Οχάιο. Ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επιχείρησε να ενισχύσει την αφήγηση του περί «εχθρού εκ των έσω». Στη συνέχεια, σε συγκέντρωση στη Νεβάδα, διατύπωσε οικονομικά επιχειρήματα, λέγοντας ότι το πιο σημαντικό είναι η οικονομία και ο πληθωρισμός, εν αντιθέσει με τη μετανάστευση.

Στο Κολοράντο, ο Τραμπ δήλωσε ότι η 5η Νοεμβρίου θα είναι η «ημέρα της απελευθέρωσης της Αμερικής» και αν εκλεγεί, θα επιδιώξει να «απελευθερώσει» την Αμερική από τους μετανάστες. Η ομιλία του επικεντρώθηκε κυρίως στη μετανάστευση, ενώ υποσχέθηκε «μαζικές απελάσεις» και χαρακτήρισε την αντίπαλό του, Κάμαλα Χάρις, ως «εγκληματία» που υποστηρίζει τη ροή παράνομων μεταναστών.

Η Χάρις προσπαθεί να προσελκύσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους, βασιζόμενη στην εκστρατεία των Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον. Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα, δεσμεύτηκε να διορίσει μέλη από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα σε υπουργικές θέσεις και να συγκροτήσει ένα μεικτό συμβούλιο. Σημείωσε ότι της αρέσουν οι καλές ιδέες, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Η Χάρις βρίσκεται σε σφιχτό ανταγωνισμό στις δημοσκοπήσεις με τον Τραμπ, κυρίως στις κρίσιμες αμφίρροπες πολιτείες. Για να προσελκύσει περισσότερο τους άνδρες ψηφοφόρους, έχει στραφεί σε υποστηρικτές όπως τον Ομπάμα, ο οποίος θα επισκεφτεί σύντομα την Αριζόνα και τη Νεβάδα. Ο Κλίντον θα ενισχύσει επίσης την εκστρατεία της στην Τζόρτζια.

Η Ορόρα, μια μικρή πόλη της Δύσης, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ο οποίος την έχει περιγράψει ως «εμπόλεμη ζώνη» λόγω των επικοινωνιών που αναπαρήγαγαν οι υποστηρικτές του. Αυτό έχει προκαλέσει την απογοήτευση του δημάρχου της πόλης, Μάικ Κόφμαν.

Η Χάρις τελευταία εστιάζει στην μεσαία τάξη στην εκστρατεία της και έχει αυξήσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, ξοδεύοντας χρόνο σε περιοδικά, όπως το Vogue. Ο Τραμπ, από την άλλη, αναμένεται επίσης να επισκεφθεί την Αριζόνα, επιδιώκοντας να εδραιώσει τη βάση του σε σημαντικές πολιτείες.

Πηγή: naftemporiki.gr