Αναμονή και Τρόμος στον Λίβανο μετά τις Επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ

Αναμονή και Τρόμος στον Λίβανο μετά τις Επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ

Ο Λίβανος βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας την αντίδραση της Χεζμπολάχ απέναντι στο Ισραήλ, μετά την πρόσφατη, σοκαριστική επίθεση με εκρήξεις βομβητών. Η χώρα ανησυχεί για τις συνέπειες της συγκεκριμένης επίθεσης, η οποία μπορεί να την οδηγήσει σε έναν νέο πόλεμο με το Ισραήλ.

Έχουν περάσει σχεδόν δώδεκα μήνες από την αρχή της εκστρατείας της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, που προκλήθηκε λόγω της καταστάσεως στη Γάζα. Το κλίμα έντασης έχει ενταθεί, καθώς η επίθεση την Τρίτη προκάλεσε σοκ και οργή σε ολόκληρη τη χώρα, με τον θάνατο παιδιών μεταξύ των θυμάτων. Ανάμεσα τους, ένα οκτάχρονο κορίτσι και τέσσερις εργαζόμενοι του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Νταχίγια, το προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό. Το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι περίπου 2.800 ενήλικες και παιδιά τραυματίστηκαν.

Η Χεζμπολάχ αναγνωρίζει την επίθεση ως μια άνευ προηγουμένου παραβίαση της ασφάλειάς της. Οι βομβητές είχαν διανεμηθεί στα μέλη της οργάνωσης, εξαιτίας των ανησυχιών ότι το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο είχε παραβιαστεί από το Ισραήλ και ότι τα smartphones χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των μαχητών της.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αναμένεται να αντιδράσει δημόσια την Πέμπτη σε ομιλία του προς τους υποστηρικτές του, υποσχόμενος να απαντήσει στο Ισραήλ, το οποίο συχνά δεν σχολιάζει τις επιθέσεις. Πηγή: naftemporiki.gr