Αναστάτωση στην Ινδία από σειρά απειλών για επιθέσεις σε αεροπορικές πτήσεις

Αναστάτωση στην Ινδία από σειρά απειλών για επιθέσεις σε αεροπορικές πτήσεις

Δεκάδες απειλές για επιθέσεις με βομβιστικούς μηχανισμούς στοχοθέτησαν πτήσεις ινδικών αεροπορικών εταιρειών αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας εκτροπές και την παρέμβαση μαχητικών αεροσκαφών. Οι πτήσεις αυτές, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Ινδία και στο εξωτερικό, προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα, ωστόσο η κατάσταση προκάλεσε χάος λόγω του αριθμού των απειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Times of India και το τηλεοπτικό δίκτυο News18, υπήρξαν τουλάχιστον 70 συναγερμοί για βόμβες που σχετίζονται με διεθνείς πτήσεις από τις 13 Οκτωβρίου, ενώ μόνο το Σάββατο καταγράφηκαν 30 συναγερμοί και 20 νέες απειλές. Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, Ραμ Μοχάν Ναϊντού, δήλωσε ότι όλοι οι υπεύθυνοι για αυτή την αναστάτωση θα ταυτοποιηθούν και θα διωχθούν νομικά.

Η ινδική αεροπορική εταιρεία IndiGo επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε απειλές για έξι από τις πτήσεις της σήμερα και τόνισε ότι η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων είναι προτεραιότητά της. Η εταιρεία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα σε συνεργασία με τις αρχές.

Περίπου 90 απειλές και συναγερμοί έχουν αναφερθεί έως τώρα, προκαλώντας σημαντικό αντίκτυπο στις εταιρείες. Τουλάχιστον ένας ανήλικος συνελήφθη στην Ινδία, αλλά οι απειλές συνεχίζουν να εντείνονται. Σε μια περίπτωση, ένας ανώνυμος λογαριασμός στην πλατφόρμα Χ ανέφερε ότι “βόμβες έχουν τοποθετηθεί στο αεροσκάφος” και προειδοποιούσε για σοβαρές συνέπειες.

Η ινδική κυβέρνηση και οι αρχές πολιτικής αεροπορίας προειδοποίησαν για την εφαρμογή “πολύ αυστηρών μέτρων” για την ασφάλεια των πτήσεων. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά, καθώς οι αρχές ερευνούν τον αντίκτυπο και προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια στον αέρα.

Πηγή: naftemporiki.gr