Αναταραχή στη Μέση Ανατολή με Κίνδυνο Παγκόσμιου Πολέμου

Αναταραχή στη Μέση Ανατολή με Κίνδυνο Παγκόσμιου Πολέμου

Φαίνεται ότι η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν είναι θέμα χρόνου – ίσως και λίγων ωρών, καθώς Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν μια «σκληρή απάντηση» στη μαζική πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη. Ο Νετανιάχου διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, περιλαμβάνοντας πιθανά πλήγματα σε πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές πηγές επισημαίνουν ότι μετά τα ισραηλινά αντίποινα, μπορεί να προκύψει νέα επίθεση από το Ιράν, κατόπιν εντολής του Χαμενεΐ. Οι δύο χώρες βρίσκονται αναμφίβολα στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στον Νότιο Λίβανο. Όπως ανακοινώθηκε, περίπου 400 «μαχητές» της Χεζμπολάχ έχουν εξοντωθεί, με την οργάνωση να έχει μείνει ακέφαλη μετά τη δολοφονία του Νασράλα. Φαίνεται ότι ο Χασέμ Σιαφεντίν, ο προοριζόμενος διάδοχος του Νασράλα, έχει σκοτωθεί σε βομβαρδισμό στη Βηρυτό, γεγονός που έχει αποδυναμώσει περαιτέρω τη Χεζμπολάχ.

Η κατάσταση στη λιβανέζικη πρωτεύουσα είναι τεταμένη, με το BBC να αναφέρει συνεχείς και ανηλεείς αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα της πόλης, οι οποίες πραγματοποιούνται χωρίς προειδοποίηση προς τους κατοίκους.

Πηγή: naftemporiki.gr