Ανταγωνισμός Εξουσίας στη Χεζμπολάχ και Ανησυχίες για Ισραηλινές Επιθέσεις στην Τεχεράνη

Ανταγωνισμός Εξουσίας στη Χεζμπολάχ και Ανησυχίες για Ισραηλινές Επιθέσεις στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ναΐμ Κασέμ, αναπληρωτής ΓΓ της Χεζμπολάχ και υποψήφιος διάδοχος του Νασράλα, φαίνεται να έχει μετακομίσει στην Τεχεράνη. Πηγές από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με τις απειλές που έχει εκτοξεύσει το Ισραήλ κατά της ζωής του. Ο Κασέμ, ενώ βρίσκεται στο Ιράν, έχει ήδη εκφωνήσει ομιλίες προβάλλοντας την αντίσταση της Χεζμπολάχ απέναντι στο Ισραήλ.

Επιπλέον, η κατάσταση ασφαλείας στο Ιράν είναι πολύ έντονη, όπως αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που έχει διέρθει. Υπογραμμίζεται ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους συναγερμού και υπάρχει προειδοποίηση προς όλες τις κυβερνητικές και μη κυβερνητικές υπηρεσίες ώστε να είναι έτοιμες για πιθανές ισραηλινές επιθέσεις. Το έγγραφο τονίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και στρατιωτικών κυκλών για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Ο βαθμός εξουσίας του Κασέμ μέσα στη Χεζμπολάχ παραμένει αβέβαιος, καθώς υπάρχει ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος, ο Κασέμ Σαφιεντίν, που θεωρείται ο πιο πιθανός διάδοχος. Πηγή: naftemporiki.gr