Απειλές αποχώρησης από την κυβέρνηση Νετανιάχου λόγω ενδεχόμενης κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο

Απειλές αποχώρησης από την κυβέρνηση Νετανιάχου λόγω ενδεχόμενης κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ και μέλος της ακροδεξιάς κυβέρνησης, προειδοποίησε ότι το κόμμα του, Otzma Yehudit, θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο. Σε συνάντηση με βουλευτές του κόμματός του, ο Μπεν-Γκβιρ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με πιθανές προσωρινές συμφωνίες και δήλωσε ότι εάν μια τέτοια εκεχειρία γίνει μόνιμη, θα αναγκαστεί να παραιτηθεί.

«Δεν επιτρέπεται στον εχθρό να σηκωθεί όταν είναι γονατισμένος. Η προτεραιότητα είναι να τον νικήσουμε», τόνισε ο υπουργός, τονίζοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή συμφωνίας που θα έδινε χρόνο στους αντιπάλους.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, επίσης ακροδεξιός συνεργάτης της κυβέρνησης Νετανιάχου, πήρε θέση απορρίπτοντας την ιδέα μιας κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο μεταξύ του ισραηλινού στρατού και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, που ζητήθηκε μέσω διεθνούς εκκλήσεως από την ΕΕ και τις ΗΠΑ για εκεχειρία 21 ημερών. Πηγή: naftemporiki.gr