Αποκαλύψεις για τη στρατηγική της εξουσίας και τις διεθνείς σχέσεις από τον Μπομπ Γούντγουορντ

Αποκαλύψεις για τη στρατηγική της εξουσίας και τις διεθνείς σχέσεις από τον Μπομπ Γούντγουορντ

Μοναδικές και αποκαλυπτικές πληροφορίες σχετικά με την εξουσία και τις διεθνείς σχέσεις σε υψηλό επίπεδο προσφέρει το νέο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, ο οποίος είναι γνωστός για την εμβληματική του δουλειά στην υπόθεση Γουότεργκεϊτ. Στο βιβλίο, με τίτλο «War», αποκαλύπτονται σοκαριστικές δηλώσεις του Προέδρου Μπάιντεν, όπως η ιδιωτική του εκτίμηση για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπίμπι Νετανιάχου, τον οποίο χαρακτήρισε κακό τύπο.

Ο Γούντγουορντ περιγράφει μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, όπου ο Μπάιντεν εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την κατάστασή της Ισραηλινής πολιτικής, αναφέροντας μάλιστα: «Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική». Αντίστοιχα, η κριτική του Μπάιντεν επεκτείνεται και στον πρώην Πρόεδρο Ομπάμα για την προσέγγισή του απέναντι στον Πούτιν, τονίζοντας ότι δεν τον πήρε ποτέ σοβαρά.

Ο Γούντγουορντ αναφέρει επίσης τις ανησυχίες της ομάδας εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν σχετικά με την πιθανότητα που είχε ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, καθώς και τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ρωσικής εισβολής, όπου οι ΗΠΑ μάζεψαν πληροφορίες που ενέτειναν το κλίμα ανησυχίας.

Στο βιβλίο του, ο Γούντγουορντ περιγράφει στιγμές έντασης μεταξύ των ηγετών, όπως την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Μπάιντεν και του Πούτιν, όπου ο Μπάιντεν υπενθυμίζει στον Ρώσο πρόεδρο ότι δεν υπάρχει νικητής σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι προβλέψεις σχετικά με την αντίδραση του Πούτιν και οι στρατηγικές που εξετάστηκαν από την αμερικανική διοίκηση γύρω από αυτή την κατάσταση αναλύονται λεπτομερώς.

Η ένταση στην αμερικανική πολιτική σκηνή αποτυπώνεται και στη σχέση μεταξύ του Μπάιντεν και του Νετανιάχου, με την οποία ο Μπάιντεν φέρεται να αντέτεινε σφοδρές αποδοκιμασίες. Αν και τα γεγονότα που παρατίθενται είναι αρκετά σοβαρά, ο Γούντγουορντ δεν διστάζει να μοιραστεί διηγήσεις που αναδεικνύουν την ανθρώπινη διάσταση των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων της Αντιπροεδρίας για τη στρατηγική προστασίας του Ζελένσκι.

Το βιβλίο παρέχει επίσης και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ Του νέου Αμερικανικού υπουργού Άμυνας και των Ρώσων αξιωματούχων, υπογραμμίζοντας τη σκληρή πολιτική κλίμακα που αναπτύσσεται υπό την πίεση των τρεχουσών διεθνών κρίσεων. Πηγή: naftemporiki.gr