Απομάκρυνση Αμάχων από την Τζαμπαλίγια καθώς οι Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Συνεχίζονται στη Γάζα

Απομάκρυνση Αμάχων από την Τζαμπαλίγια καθώς οι Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Συνεχίζονται στη Γάζα

Εκατοντάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους κατά της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει οργανώσει ασφαλείς διαδρομές για την απομάκρυνση των πολιτών. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Αβισαί Αντρεέ, αραβόφωνο εκπρόσωπο του IDF, μέχρι στιγμής εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκκενωθεί από την περιοχή.

Η COGAT και ο ισραηλινός στρατός επικοινωνούν με τη διεθνή κοινότητα καθώς και με τις υγειονομικές αρχές στη Γάζα, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνεχή λειτουργία των συστημάτων έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία. Αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού και προμήθειας καυσίμων ανάλογα με την επιχειρησιακή κατάσταση, καθώς και την εκκένωση του προσωπικού και των ασθενών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, οι δυνάμεις του στρατού έχουν συλλάβει αρκετούς τρομοκράτες στην Τζαμπαλίγια. Την περασμένη Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στρατεύματα της 162ης Μεραρχίας σκότωσαν δεκάδες μέλη της Χαμάς και κατέσχεσαν αρκετά όπλα, συνεχίζοντας έτσι την επιχείρησή τους στην περιοχή.

Πηγή: naftemporiki.gr