Αποστολή στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα για υποστήριξη της Ρωσίας στην Ουκρανία

Αποστολή στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα για υποστήριξη της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Βόρεια Κορέα έχει ξεκινήσει την αποστολή 12.000 στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων μελών ειδικών δυνάμεων, για να στηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν ήδη αποχωρήσει από τη χώρα τους.

Προτού επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές επίσημα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ-Γέολ. Στο μεταξύ, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έξι Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση με ουκρανικό πύραυλο στις 3 Οκτωβρίου στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, η οποία είναι κατεχόμενη εν μέρει.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει πληροφορίες που δείχνουν ότι 10.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες προετοιμάζονται να υποστηρίξουν τις ρωσικές δυνάμεις. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, σημείωσε ότι η συμμαχία δεν έχει αποδείξεις σχετικά με την εμπλοκή Βορειοκορεατών στρατιωτών στις μάχες, αλλά ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα στηρίζει τη Ρωσία με διάφορους τρόπους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα για προμήθεια όπλων όπως βλήματα πυροβολικού και πυραύλους στη Ρωσία. Σύμφωνα με την Associated Press, ειδικοί εκτιμούν ότι η Βόρεια Κορέα έχει πιθανώς λάβει οικονομική και τεχνολογική υποστήριξη σε αντάλλαγμα, με σκοπό την αναβάθμιση του πυρηνικού οπλοστασίου του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: naftemporiki.gr