Αθλητικός Σταρ της Παραλίας Ρίο ντε Τζανέιρο Ένα Πορτοκαλί Κουτάβι με Απίστευτες Δεξιότητες στο Footvolley

Αθλητικός Σταρ της Παραλίας Ρίο ντε Τζανέιρο Ένα Πορτοκαλί Κουτάβι με Απίστευτες Δεξιότητες στο Footvolley

Οι παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι γεμάτες ζωή κατά τη διάρκεια των ηλιόλουστων Σαββατοκύριακων, ωστόσο, σε μια συγκεκριμένη περιοχή της άμμου η δραστηριότητα φαίνεται να έχει σταματήσει, καθώς οι παρευρισκόμενοι παρατηρούν με θαυμασμό ένα απίστευτο θέαμα. Οι άνθρωποι σηκώνουν τα κινητά τους να καταγράψουν τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Floki, ενός 3χρονου border collie που συμμετέχει σε έναν μοναδικό αγώνα Footvolley, ο οποίος είναι ένας συνδυασμός ποδοσφαίρου και μπιτς βόλεϊ.

Ο Floki έχει κλέψει την παράσταση, καθώς επιδεικνύει εκπληκτικές ικανότητες στο παιχνίδι, που οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Αν και οι κανόνες του Footvolley είναι παρόμοιοι με εκείνους του beach volley, οι παίκτες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα χέρια και τους ώμους τους. Ο Floki αναπηδά από την άμμο και χρησιμοποιεί το στόμα του για να στείλει την μπάλα. Ο ικανός σκύλος έχει γίνει διαδικτυακή sensation στη Βραζιλία, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του, Gustavo Rodrigues, είναι προπονητής footvolley και αποκαλύπτει ότι δεν είχε σκοπό να του δώσει αυτόν τον τύπο εκπαίδευσης. Ένας Αμερικανός Μπούλι ήταν η αρχική του επιθυμία, αλλά ο Floki, από τον πρώτο μήνα της ζωής του, αποκάλυψε τις δυνατότητές του πηδώντας πίσω από μπαλόνια γενεθλίων. Ο Rodrigues άρχισε να τον εκπαιδεύει στο «altinha», ένα παιχνίδι με ζογκλερίσματα που παίζεται με μια μπάλα ποδοσφαίρου, πριν ο Floki μεταπηδήσει στο πιο σύνθετο Footvolley το 2023.

Η εκπαίδευση και οι αγώνες απαιτούν ευελιξία, αυτοσυγκέντρωση και γρήγορα ρεφλέξ. Ο Floki, ωστόσο, φαίνεται να τα έχει όλα, με τον Rodrigues να δηλώνει ότι «κάνει πράγματα που ούτε μερικοί επαγγελματίες δεν κάνουν». Ο σκύλος είναι τόσο αφοσιωμένος στο παιχνίδι που ακόμα και όταν ξεκουράζεται, παρακολουθεί τον αγώνα δίπλα του με εξαιρετική προσοχή.

Όταν παίζει, ο Floki γαβγίζει στον Rodrigues για να πάρει την μπάλα και, σε κάποιες περιπτώσεις, προχωράει σε προχωρημένες κινήσεις, όπως το να περάσει τη μπάλα κρυφά για να σκοράρει. Αυτή η εκπληκτική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη του έχει μαγέψει τους θεατές και διαμορφώσει μια νέα θεαματική παράσταση στις παραλίες του Ρίο.

Πηγή: newsbomb.gr