Χαρά και Χειροκροτήματα στους Ισραηλινούς για τον Θάνατο του Χασάν Νασράλα

Χαρά και Χειροκροτήματα στους Ισραηλινούς για τον Θάνατο του Χασάν Νασράλα

Σε μια παραλία του Ισραήλ, παραθεριστές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές όταν ναυαγοσώστης ανακοίνωσε το θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Σε βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, Ισραηλινοί παραθεριστές φαίνονται να γιορτάζουν την είδηση, χαρακτηρίζοντας τον Νασράλα «τρομοκράτη».

Ο Νταβίντ Σάλεβ, κάτοικος του Τελ Αβίβ, εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας: «Είναι μια φανταστική είδηση, θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό». Παρά την αμφιβολία του για το αν η εξόντωση του Νασράλα θα τερματίσει τις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, δήλωσε ότι στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς: «Μην τα βάζετε μαζί μας».

Η Λένα Γκόρντινε, η οποία εγκατέλειψε το βόρειο Ισραήλ για να αποφύγει τις συγκρούσεις, δήλωσε ότι αισθάνθηκε «υπερήφανη» με την ανακοίνωση του στρατού και ελπίζει ότι πλησιάζει η στιγμή που θα μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Από την πλευρά της, η Σούλι Ντίαζ, κάτοικος της Ρισόν Λεζιόν, χαρακτήρισε «εντυπωσιακή ενέργεια» την επιχείρηση που σκότωσε τον Νασράλα. «Πιστεύω ότι η εξόντωση του Νασράλα θα βάλει τέλος στον πόλεμο, ελπίζω να φέρει κάποια πολιτική λύση», δήλωσε.

Άλλοι, όπως ο Ράμι Στάινερ, γιόρτασαν τον θάνατο του «τρομοκράτη υπ’ αριθμόν 1 στον κόσμο», εκφράζοντας την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς τρομοκράτες.

Ωστόσο, η 77χρονη ιστορικός Σοσάνα Μπάρι Ισόνι εξέφρασε ανησυχία για τον επόμενο ηγέτη της Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες: «Δεν ξέρεις ποτέ ποιος θα είναι ο επόμενος όταν σκοτώνεις έναν ηγέτη».

Πηγή: naftemporiki.gr