Χάρβεϊ Γουάινστιν δηλώνει αθώος στη νέα κατηγορία εγκληματικής σεξουαλικής πράξης

Χάρβεϊ Γουάινστιν δηλώνει αθώος στη νέα κατηγορία εγκληματικής σεξουαλικής πράξης

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, 72 ετών, δήλωσε την Τετάρτη “αθώος” ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, αναφορικά με μια νέα κατηγορία για εγκληματική σεξουαλική πράξη. Η κατηγορία σχετίζεται με φερόμενη σεξουαλική επίθεση κατά μιας γυναίκας σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν το 2006, όπως ενημέρωσε ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ.

Ο Γουάινστιν, που παραμένει υποδικος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια νέα δίκη μετά την απόρριψη της προηγούμενης καταδίκης του για βιασμό και της ποινής 23 ετών από το ανώτατο εφετείο της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο. Η ανώτερη δικαστική αρχή αποφάσισε ότι η καταδίκη δεν ήταν δίκαιη, καθώς ο δικαστής είχε επιτρέψει να καταθέσουν γυναίκες που δεν είχαν κατηγορηθεί ότι υπήρξαν θύματα του Γουάινστιν.

Μια νέα δική για τις κατηγορίες του 2020 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 12 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο Γουάινστιν ασκεί έφεση για μια άλλη καταδίκη του, αυτή του 2022 στο Λος Άντζελες, όπου βρέθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: naftemporiki.gr