Διαδήλωσαν στη Μαδρίτη κατά του Πέδρο Σάντσεθ ζητώντας πρόωρες εκλογές

Διαδήλωσαν στη Μαδρίτη κατά του Πέδρο Σάντσεθ ζητώντας πρόωρες εκλογές

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα δεξιών κομμάτων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. Απαιτούν την παραίτησή του και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με την κεντρική κυβέρνηση, περίπου 25.000 άτομα συμμετείχαν, ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 400.000.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ισπανικές σημαίες και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καστίλης, καλώντας για την παραίτηση του Σάντσεθ, τον οποίο αποκάλεσαν «προδότη». Πάνω από εκατό παρατάξεις στήριξαν αυτή τη διαδήλωση, ανάμεσά τους και το Λαϊκό Κόμμα (PP) και το ακροδεξιό Vox, προβάλλοντας το σύνθημα «Υπέρ της ενότητας, της αξιοπρέπειας, του δικαίου και της ελευθερίας. Βουλευτικές εκλογές τώρα!».

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι ομιλητές κατήγγειλαν αρκετές κυβερνητικές αποφάσεις, όπως την αμνηστία που παραχωρήθηκε στους πρωταγωνιστές της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας, με αντάλλαγμα τη στήριξη από τα καταλανικά κόμματα στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης. Επιπλέον, τόνισαν τις συμφωνίες με αυτονομιστικά και βασκικά κόμματα, καθώς και τις έρευνες για διαφθορά σε βάρος στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της συζύγου του Σάντσεθ, Μπεγκόνα Γκόμεθ.

Ο ηγέτης του Vox, Σαντιάγκο Αμπασκάλ, ο μοναδικός επικεφαλής κόμματος που συμμετείχε στην κινητοποίηση, δήλωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση καταστρέφει τους Ισπανούς, τους πρόδωσε, τους είπε ψέματα στις εκλογές». Ανέφερε επίσης ότι οι Ισπανοί είναι σήμερα φτωχότεροι σε σύγκριση με την περίοδο που ανέλαβε την εξουσία ο Πέδρο Σάντσεθ, και ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες στη ζωή τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Πηγή: naftemporiki.gr