Διάλογος με τη Ρωσία στον τερματισμό του πολέμου, δηλώνει ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Διάλογος με τη Ρωσία στον τερματισμό του πολέμου, δηλώνει ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε τη σημασία του διαλόγου με τη Ρωσία για την επίλυση του πολέμου, σημειώνοντας ότι αυτός θα πρέπει να στηρίζεται στη στρατιωτική ισχύ της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα FAS, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είχε παρέμβει νωρίτερα, προσφέροντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία προτού ξεκινήσει η ρωσική εισβολή το 2022. «Τώρα παρέχουμε στρατιωτικό υλικό σε έναν πόλεμο – τότε μπορούσαμε να είχαμε δώσει στρατιωτικό υλικό για να αποτρέψουμε τον πόλεμο», ανέφερε.

Ο Στόλτενμπεργκ εξήγησε ότι το ΝΑΤΟ ήταν απρόθυμο να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία πριν από την εισβολή, εξαιτίας των φόβων για κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία. Μετά την έναρξη του πολέμου, το Κίεβο, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έλαβε οπλικό υλικό από τους συμμάχους του, αφού πρώτα υπήρξαν δισταγμοί.

Ο Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο, μετά από θητεία που διαρκεί από το 2014. Τη θέση του θα αναλάβει ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Πηγή: newsbomb.gr