«Διαμαρτυρία κατά του πολέμου στη Γάζα διακόπτει ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού»

«Διαμαρτυρία κατά του πολέμου στη Γάζα διακόπτει ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού»

Καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, απευθυνόταν στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, ένας διαδηλωτής εισέβαλε στην αίθουσα και φώναξε συνθήματα σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα. Παρά την παρενόχληση, ο Στάρμερ συνέχισε την ομιλία του, κερδίζοντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων. Σχολίασε μάλιστα με χιούμορ: «Αυτός ο τύπος προφανώς βρήκε ένα πάσο από το συνέδριο του 2019. Αλλάξαμε το κόμμα», αναφερόμενος στο διαδηλωτή.

Νωρίτερα, ο Στάρμερ ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» και «αποκλιμάκωση» στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, σημειώνοντας πως οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 550 ανθρώπων. Κάλεσε όλες τις πλευρές να αποτρέψουν «μια καταστροφή» και ζήτησε άμεση «κατάπαυση του πυρός» για τη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, διέπραξε ένα μικρό σαρδάμ, ζητώντας αρχικά την επιστροφή των «λουκάνικων» αντί των «ομήρων», που διορθώθηκε αμέσως με το χειροκρότημα του κοινού.

Σχολιάζοντας την εσωτερική πολιτική κατάσταση, ο Στάρμερ προειδοποίησε ότι οι αλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απαιτήσουν «μακροπρόθεσμο σχέδιο» μετά από 14 χρόνια συντηρητικών κυβερνήσεων, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να πάρει «τις αναγκαίες αποφάσεις». Υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός θα είναι διαφανής και οι πολιτικές της κυβέρνησής του θα χρηματοδοτούνται σωστά, αναγνωρίζοντας ότι πολλές από τις αποφάσεις θα είναι αντιδημοφιλείς.

Πηγή: naftemporiki.gr