Διαψεύδει το Ιράν τις κατηγορίες για παραδόσεις πυραύλων στη Ρωσία

Διαψεύδει το Ιράν τις κατηγορίες για παραδόσεις πυραύλων στη Ρωσία

Την ώρα που οι δυτικές χώρες κατηγορούν την Τεχεράνη για παραδόσεις βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία, ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν προχώρησε σε καμία παράδοση όπλων από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποστήριξαν ότι το Ιράν ενίσχυσε τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή νέων κυρώσεων τόσο στη Μόσχα όσο και στην Τεχεράνη.

Όταν ρωτήθηκε αν το Ιράν είχε παραδώσει πυραύλους στη Ρωσία, ο Πεζεσκιάν επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «είναι πιθανόν να έγινε μια παράδοση στο παρελθόν, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μου, δεν υπήρξε καμία τέτοια παράδοση στη Ρωσία».

Κατά την ίδια περίοδο, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι το Ιράν είχε εφοδιάσει τη Ρωσία με μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους, ενδυναμώνοντας τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες υποβάλλονται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν έχουν απορρίψει τις κατηγορίες για τις παραδόσεις πυραύλων.

Πηγή: naftemporiki.gr