Δικαστική Αδυναμία και Αντιστάσεις σε Υπόθεση Σεξουαλικής Βίας στη Γαλλία

Δικαστική Αδυναμία και Αντιστάσεις σε Υπόθεση Σεξουαλικής Βίας στη Γαλλία

Ο Ντομινίκ Πελικό δεν κατάφερε να παραστεί για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο δικαστήριο του Βοκλίζ στην Αβινιόν της Γαλλίας λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Πελικό κατηγορείται για την νάρκωση και τον βιασμό της πρώην συζύγου του κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, χρησιμοποιώντας δεκάδες αγνώστους που έχει στρατολογήσει μέσω του διαδικτύου.

Από την άλλη πλευρά, άλλοι 50 άνδρες ηλικίας 26 έως 74 ετών αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για βιασμό, και εάν κριθούν ένοχοι, μπορεί να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου, Ρότζερ Αράτα, δήλωσε: «Θα αναστείλουμε για σήμερα και θα συνεχίσουμε αύριο το πρωί», ενώ παρήγγειλε μια νέα ιατρική πραγματογνωμοσύνη από «ένα κολέγιο εμπειρογνωμόνων». Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και έχει διαγνωστεί με πέτρα στα νεφρά, λοιμώξεις και προβλήματα στον προστάτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συνήγοροι της Ζιζέλ Πελικό χαρακτήρισαν την κατάσταση «ασυνήθιστη» και υπενθύμισαν ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι ο κατηγορούμενος σε θέση να καταθέσει.

Δημοσιογραφικές αναφορές αναφέρουν ότι, παρά την απουσία του κατηγορούμενου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις εκφράζοντας τη στήριξή τους στη Ζιζέλ. Η ίδια, ευχαριστώντας τους διαδηλωτές, δήλωσε: «Χάρη σε όλους εσάς, έχω τη δύναμη να πολεμήσω αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος», αφιερώνοντάς τον «σε όλους τους ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες, σε όλο τον κόσμο, που είναι θύματα σεξουαλικής βίας».

Πηγή: naftemporiki.gr