Δίκη σταθμός για τη σεξουαλική κακοποίηση και την χημική υποταγή της Ζιζέλ Πελικό

Δίκη σταθμός για τη σεξουαλική κακοποίηση και την χημική υποταγή της Ζιζέλ Πελικό

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Ζιζέλ Πελικό αποχώρησε καταχειροκροτούμενη από το δικαστήριο, όπου η ίδια βρέθηκε να αντιμετωπίζει την 10χρονη κακοποίηση από τον πρώην σύζυγό της. Ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος τη νάρκωνε και καλούσε άλλους να τη βιάσουν, επιβεβαίωσε την ενοχή του δηλώνοντας: «Είμαι βιαστής, όπως και οι υπόλοιποι σε αυτή την αίθουσα». Η διαδικασία αυτή, που έχει αναδειχθεί σε σημαντικό γεγονός για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη χημική υποταγή, ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Εξω από το δικαστήριο της Αβινιόν, πλήθος κόσμου φώναζε συνθήματα υπέρ της Ζιζέλ, αντικατοπτρίζοντας τη στήριξή τους. «Ζιζέλ! Ζιζέλ!», «Μπράβο, κυρία!» και «Για να αλλάξει πλευρά η ντροπή» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους που παρακολουθούσαν τη διαδικασία από κοντά.

Η Πελικό, αν και χαμογελαστή, δεν προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που την περίμεναν. Στο δικαστήριο, άκουσε επί τέσσερις ώρες τον εκ των κατηγορουμένων να απολογείται χωρίς να εκδηλώσει κάποιο συναίσθημα.

Κατά την επιστροφή των κατηγορουμένων στην αίθουσα μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, πολλοί δέχθηκαν γιούχα από το πλήθος, φορώντας μάσκες ή κουκούλες για να καλύψουν τα πρόσωπά τους. Ο Ντομινίκ Πελικό και άλλοι 50 άνδρες ηλικίας από 26 έως 74 ετών κατηγορούνται για το βιασμό της Ζιζέλ Πελικό.

Η Ζιζέλ Πελικό αρνήθηκε να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών και ζήτησε να γίνει δημόσια. Παράλληλα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, 10.000 άτομα διαδήλωσαν στη Γαλλία εκφράζοντας τη στήριξή τους και καταγγέλλοντας την «κουλτούρα του βιασμού».

Πηγή: naftemporiki.gr