Δημοσκόπηση αποκαλύπτει προβάδισμα Τραμπ έναντι Χάρις στην καταλληλότητα διαχείρισης πολέμων

Δημοσκόπηση αποκαλύπτει προβάδισμα Τραμπ έναντι Χάρις στην καταλληλότητα διαχείρισης πολέμων

Σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Wall Street Journal σε επτά σημαντικές πολιτείες, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι της Κάμαλα Χάρις, όσον αφορά την ικανότητά τους να διαχειριστούν τις πολεμικές καταστάσεις, όπως αυτές στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Ο Τραμπ εμφανίζεται να προηγείται με 50% έναντι 39% όσον αφορά τη διαχείριση του πολέμου στη Ουκρανία, ενώ έχει επίσης προβάδισμα 48% έναντι 33% για τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι η Χάρις και ο Τραμπ είναι σχεδόν ισοδύναμοι στο σύνολο υποστήριξης που λαμβάνουν στις επτά κρίσιμες πολιτείες, αποτελώντας πιθανές κλειδί για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Η Χάρις φαίνεται να έχει μία μικρή υπεροχή δύο μονάδων στην Αριζόνα ενώ ο Τραμπ προηγείται στη Νεβάδα με 6 μονάδες και στην Πενσιλβάνια με μία. Στη Βόρεια Καρολίνα και στο Ουισκόνσιν, τα ποσοστά των δύο υποψηφίων βρίσκονται πολύ κοντά.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου, με συμμετοχή 600 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε κάθε πολιτεία και περιθώριο στατιστικού λάθους τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων. Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν έναν προεκλογικό αγώνα με μικρές διαφορές στο ποσοστό υποστήριξης των υποψηφίων, στην προετοιμασία τους για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Η εκστρατεία διεξάγεται μέσα στο πλαίσιο ανησυχίας των ψηφοφόρων για θέματα όπως η οικονομία, η μετανάστευση, τα γυναικεία δικαιώματα και οι δημοκρατικές αξίες των ΗΠΑ, καθώς καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Εάν η Χάρις καταφέρει να διατηρήσει την προεδρία σε αυτές τις πολιτείες, υπάρχει πιθανότητα να εξασφαλίσει και μία μικρή πλειοψηφία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων.
Πηγή: naftemporiki.gr