Δίωξη κατά του υπόπτου της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Δίωξη κατά του υπόπτου της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ο 58χρονος Ryan Wesley Routh οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή, καθώς φέρεται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Η κατηγορία αυτή αφορά την κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο που έχει καταδικαστεί για κακούργημα, καθώς και την κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό. Οι ποινές για τις συγκεκριμένες κατηγορίες φτάνουν τα 15 και 5 έτη, αντίστοιχα, επιτρέποντας στις αρχές να τον κρατήσουν προφυλακισμένο όσο διαρκεί η έρευνα.

Την Κυριακή, μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ όταν ένας πράκτορας παρατήρησε μια κάνη να ξεπροβάλει από τους θάμνους στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, ενώ ο πρώην πρόεδρος βρισκόταν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων. Ο Ρουθ φέρεται να διέφυγε με αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω δύο σακίδια και ένα τυφέκιο τύπου SKS. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από τις αρχές.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, ο ύποπτος παρέμεινε κοντά στο γήπεδο γκολφ για περισσότερες από 11 ώρες, με στοιχεία να δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνό του βρισκόταν στο σημείο από τις 1:59 π.μ. έως τη 1:31 μ.μ. της 15ης Σεπτεμβρίου. Ο Ρουθ συνελήφθη περίπου 40 λεπτά μετά τον εντοπισμό του, οδηγώντας στον αυτοκινητόδρομο 95, με κλεμμένη πινακίδα αυτοκινήτου.

Κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, ο Ρουθ φορούσε σκούρα στολή φυλακισμένου, με τα χέρια και τα πόδια του δεμένα με αλυσίδες. Έχει καταδικαστεί στο παρελθόν δύο φορές, το 2002 για κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής και το 2019 για κατοχή κλεμμένων αγαθών, αν και δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με αυτές τις υποθέσεις.

Ο Τραμπ έχει επιρρίψει ευθύνες στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την απόπειρα, υποστηρίζοντας ότι η "επικίνδυνη ρητορική" των Δημοκρατικών ενέπνευσε τον ύποπτο, παρά το γεγονός ότι οι αρχές δεν έχουν παρουσιάσει αποδείξεις για το κίνητρο του δράστη.

Πηγή: naftemporiki.gr