Δολοφονικές Απόπειρες και Πολιτική Πόλωση στη Σκηνή των Εκλογών των ΗΠΑ[embed]https://www.youtube.com/watch?v=V5CR7HkByC4[/embed]

Δολοφονικές Απόπειρες και Πολιτική Πόλωση στη Σκηνή των Εκλογών των ΗΠΑ[embed]https://www.youtube.com/watch?v=V5CR7HkByC4[/embed]

Εντελώς διαφορετική εικόνα δημιουργείται γύρω από την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, καθώς ούτε μία εβδομάδα δεν έχει περάσει από το ντιμπέιτ της Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτήν την περίοδο έχουν προκύψει διάφορα γεγονότα, όπως η στήριξη της Taylor Swift στην Χάρις και η δημόσια αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος έγραψε στα social media «Μισώ την Taylor Swift». Στη συνέχεια, η κατάσταση περιπλέκεται με μία νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ κατάφερε να επιβιώσει από απόπειρα δολοφονίας, αυτή τη φορά από έναν ύποπτο οπλισμένο με AK-47, κοντά σε γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα. Ο 58χρονος Ryan Wesley Routh εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες πριν προλάβει να ανοίξει πυρ. Σύμφωνα με τον Τραμπ, η ημέρα αυτή ήταν «ενδιαφέρουσα».

Η πολιτική κατάσταση αποτελεί εν τέλει αντανάκλαση μίας ευρύτερης πόλωσης στην κοινωνία. Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει αναταραχή, αλλά οι εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά αποδοχής και προτίμησης των πολιτών προς τους υποψηφίους, όπως ο Τραμπ και η Χάρις, παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα. Παρά την ένταση και τις αναταραχές, φαίνεται ότι οι απόψεις των ψηφοφόρων καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις υπάρχουσες προκαταλήψεις τους.

Ειδικότερα, η απόπειρα δολοφονίας τον Ιούλιο είχε ως αποτέλεσμα μία ελαφριά αύξηση στην αποδοχή του Τραμπ, ενώ τα αποτελέσματα μετά το ντιμπέιτ της Χάρις δείχνουν ότι η υποστήριξη αυτή παρέμεινε εντός του περιθωρίου σφάλματος. Ακόμη και οι πιο ακραίες καταστάσεις, όπως οι ανθρωποκτόνοι και οι πολιτικές κρίσεις, δεν φαίνεται να ανατρέπουν τις βασικές απόψεις των ψηφοφόρων.

Στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, ο Τραμπ έκανε αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τους Αϊτινούς μετανάστες, προσπαθώντας να στρέψει την προσοχή στη μετανάστευση, ένα θέμα που συνήθως συγκεντρώνει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων. Υπάρχουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η ρητορική στην ασφάλεια της κοινότητας και τις απειλές κατά των Αϊτινών.

Ωστόσο, το ερώτημα που παραμένει είναι εάν όλα αυτά τα γεγονότα, οι αντιπαραθέσεις και οι καταστάσεις που προκαλούνται στην πολιτική σκηνή θα επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία στις 5 Νοεμβρίου. Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, η πολιτική πραγματικότητα μπορεί να παραμείνει σταθερή.

Πηγή: naftemporiki.gr