Ενημέρωση για την Ταυτοποίηση Θυμάτων από Ισραηλινές Επιθέσεις στον Λίβανο

Ενημέρωση για την Ταυτοποίηση Θυμάτων από Ισραηλινές Επιθέσεις στον Λίβανο

Η γενική διεύθυνση των Δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας ανακοινώνει ότι οι οικογένειες των αγνοουμένων από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο πρέπει να επισκεφτούν κέντρα για τη λήψη δειγμάτων DNA. Οι εν λόγω ενέργειες αποσκοπούν στην ταυτοποίηση πτωμάτων και ανθρώπινων μελών που παραμένουν αδιακρίτως. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι συγγενείς καλούνται να παρευρεθούν στα κέντρα της δικαστικής αστυνομίας προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια ταυτοποίησης.

Η κατάσταση στον Λίβανο είναι σοβαρή, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι θάνατοι εξαιτίας ισραηλινών επιθέσεων έχουν ξεπεράσει τους 1.000. Αυτές οι επιθέσεις έχουν προκληθεί στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, με τον αρχηγό της τελευταίας, Χασάν Νασράλα, να σκοτώνεται σε πρόσφατο πλήγμα.

Σύμφωνα με αναφορές, πολλές οικογένειες εκφράζουν αγωνία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση των αγαπημένων τους, ενώ τα νεκροτομεία είναι γεμάτα με πτώματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αφήνοντάς τις οικογένειες σε κατάσταση αβεβαιότητας και πόνου.

Επιπλέον, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει διαδοχικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, οι οποίες περιλαμβάνουν στοχευμένες επιχειρήσεις κατά θέσεων της Χεζμπολάχ, κάτω από την έντονη κλιμάκωση της σύγκρουσης. Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις προβαίνουν σε στρατηγικές ενέργειες, προετοιμάζοντας το έδαφος για ενδεχόμενη μεγαλύτερη χερσαία επιχείρηση στην περιοχή, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, έχει δηλώσει ότι η χώρα είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα νότια του ποταμού Λιτάνι για τον περιορισμό των δυνάμεων της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η κατάπαυση του πυρός εξαρτάται από τη μεταφορά των δυνάμεων της Χεζμπολάχ βόρεια του ποταμού αυτού, ώστε να απομακρυνθούν από τα σύνορα.

Πηγή: naftemporiki.gr