Επέκταση στρατιωτικών ενεργειών στη Χεβρώνα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα

Επέκταση στρατιωτικών ενεργειών στη Χεβρώνα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα

Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας πραγματοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη Γιάφα του Τελ Αβίβ. στην οποία επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός Έλληνα, έχασαν τη ζωή τους.

Η επίθεση εκδηλώθηκε μέσα σε συρμό του τρένου και σε κοντινό δρόμο, με τους δράστες να χρησιμοποιούν όπλα πυροβολισμού και μαχαίρια. Ανάμεσα στους 16 τραυματίες, υπήρχε κι ένας Ισραηλινός στρατιώτης που δεν ήταν σε υπηρεσία, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις απέσπασαν πληροφορίες σχετικά με τους τρομοκράτες και προχώρησαν στη σύλληψη και ανάκριση αρκετών ατόμων που φαίνεται ότι τους βοήθησαν στην προμήθεια του τουφεκιού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αλλά και στην είσοδό τους στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε κατά την επίθεση ενώ ο δεύτερος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς. Ίδια στοιχεία δείχνουν ότι ένας από τους τρομοκράτες γνώριζε καλά την περιοχή, καθώς εργαζόταν κοντά στον τόπο της επίθεσης. Οι δύο δράστες, ηλικίας 19 και 25 ετών και τους οποίους κατάγονται από τη Χεβρώνα, άνοιξαν πυρ πρώτα μέσα στον συρμό του τρένου και στη συνέχεια συνέχισαν να πυροβολούν περαστικούς.

Πηγή: naftemporiki.gr