Επιχείρηση Σκάνδαλο στην Ουγγαρία με Βομβητές Συνδεδεμένους με τη Χεζμπολάχ

Σε επικοινωνία του NBC με τη διευθύνουσα σύμβουλο της BAC, Cristiana Bársony-Arcidiacono, επιβεβαιώθηκε ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με την Gold Apollo. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους βομβητές και τις εκρήξεις, δήλωσε: «Δεν φτιάχνω εγώ τους βομβητές. Είμαστε απλώς οι ενδιάμεσοι. Νομίζω ότι κάνατε λάθος».

Στις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, αναφέρεται ότι οι βομβητές που κατασκευάστηκαν από την BAC Consulting KFT, με έδρα τη Βουδαπέστη, προκάλεσαν εκρήξεις στον Λίβανο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών, και τραυματίζοντας πάνω από 2.700.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δραστηριότητες της BAC, η οποία φέρεται να ιδρύθηκε το 2022, εκτείνονται από διαδικτυακά παιχνίδια και συμβουλευτική μέχρι την εξόρυξη αργού πετρελαίου. Ωστόσο, στην ιστοσελίδα της δεν γίνεται καμία αναφορά στην κατασκευή του βομβητή της ταϊβανέζικης Gold Apollo.

Επιπλέον, άτομο που μίλησε στο Reuters, παρατήρησε ότι η BAC είναι εγγεγραμμένη στη συγκεκριμένη διεύθυνση, αλλά δεν έχει φυσική παρουσία. Επίσης, στο ίδιο κτίριο υπάρχουν δηλωμένες άλλες 13 εταιρείες, με τις οποίες η BAC δείχνει να έχει λίγες συνδέσεις. Αυτό το μοτίβο παρατηρείται και σε άλλες επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στην ίδια διεύθυνση.

Το BBC προσπάθησε να επικοινωνήσει με την BAC αρκετές φορές, αλλά κανείς δεν σήκωσε τα τηλέφωνα. Ο ιδρυτής της Gold Apollo, Χσου Τσινγκ Κουάνγκ, δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν έχει καμία εμπλοκή, αν και παραδέχεται ότι οι βομβητές φέρουν το σήμα της. Πιστεύει ότι η παραγγελία έγινε στην BAC, η οποία έχει άδεια να χρησιμοποιεί το λογότυπο της Gold Apollo στους κατασκευασμένους βομβητές.

Πηγή: naftemporiki.gr