Επικίνδυνη Αντεπίθεση από τον Κυκλώνα Μίλτον Στη Φλόριντα

Επικίνδυνη Αντεπίθεση από τον Κυκλώνα Μίλτον Στη Φλόριντα

Λίγο πριν την άφιξη του κυκλώνα Μίλτον, οι αρχές της Φλόριντα εντείνουν τις εκκλήσεις εκκένωσης προς τους πολίτες. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον ΝτεΣάντις, προειδοποιεί ότι «όλη η χερσόνησος της Φλόριντα βρίσκεται υπό μια μορφή είτε επιφυλακής είτε συναγερμού», ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ελίν.

Η δήμαρχος της Τάμπας, Τζέιν Κάστορ, τόνισε ότι ο Μίλτον είναι στην κυριολεξία καταστροφικός, υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι που παραμείνουν σε ζώνες εκκένωσης διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο. «Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ητόσο η κατάσταση των λιμανιών όσο και η προετοιμασία των πολιτών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα περισσότερα λιμάνια της Φλόριντας, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Τάμπα και της Σαρασότα, έχουν κλείσει για την κυκλοφορία πλοίων. Ακόμα και στη Νότια Καρολίνα, αρχίζουν να επιβάλλονται περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα.

Οι κάτοικοι προετοιμάζονται να προστατεύσουν τα σπίτια τους ή να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες περιοχές. Οι παραλίες έχουν αρχίσει να καθαρίζονται από καρέκλες και άλλα αντικείμενα που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα από τους ισχυρούς ανέμους του κυκλώνα. Η Sarah Steslicki από το Belleair Beach εξέφρασε την ανησυχία της για τα αντικείμενα που παραμένουν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Ο κυκλώνας Μίλτον, που αυτή τη στιγμή είναι κατηγορίας 4, προβλέπεται να προκαλέσει «καταστροφικά κύματα» και «καταιγίδα με θανάσιμο κίνδυνο» κατά μήκος των ακτών. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) προειδοποιεί τους κατοίκους να είναι έτοιμοι και να εκκενώσουν τις περιοχές τους αν ζητηθεί.

Πηγή: naftemporiki.gr