Επικίνδυνη κατάσταση στην πρωτεύουσα του Μάλι με επιθέσεις και έκρηξεις

Επικίνδυνη κατάσταση στην πρωτεύουσα του Μάλι με επιθέσεις και έκρηξεις

Πυρά και εκρήξεις έχουν γίνει αντιληπτά από το πρωί στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, σύμφωνα με αναφορές του AFP. Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 05:00 το πρωί, με πυρά διαφόρων εντάσεων που διακόπτονταν από εκρήξεις. Μαύρος καπνός είχε υψωθεί το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Ο αξιωματούχος της χωροφυλακής, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, δήλωσε ότι ένοπλοι που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, επιτέθηκαν τουλάχιστον σε έναν σταθμό της χωροφυλακής. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι ήχοι των πυρών προέρχονταν τόσο από τον τομέα κοντά στο αεροδρόμιο, όσο και από κοντινούς σταθμούς της χωροφυλακής.

Αξιωματούχοι ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι οι ήχοι των πυρών ακούγονται σε διάφορες περιοχές της πόλης, συμπεριλαμβανομένων γειτονιών κοντά στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι το Μάλι αντιμετωπίζει μια σοβαρή πολυδιάστατη κρίση και την εξάπλωση των τζιχαντιστών, με δύο πραξικοπήματα να έχουν λάβει χώρα από το 2012. Αυτές οι πολιτικές αναταραχές είχαν ως αποτέλεσμα την καθαίρεση της κυβέρνησης και τη διακυβέρνηση από στρατιωτική χούντα υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Ασιμί Γκοϊτά. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γειτονικές χώρες, όπως η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας, έχουν επίσης δει στρατιωτικές παρεμβάσεις. Το Μπαμακό μέχρι τώρα είχε αποφύγει τις επιθέσεις που χαρακτηριστικά πλήττουν άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr