Επιπλέον Στρατεύματα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Εν μέσω Κλιμάκωσης Εντάσεων

Επιπλέον Στρατεύματα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Εν μέσω Κλιμάκωσης Εντάσεων

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν έναν περιορισμένο αριθμό επιπλέον στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των στρατευμάτων ή τον σκοπό της αποστολής τους, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του.

Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από προσεκτική εξέταση της κατάστασης και θα έχει ως στόχο την υποστήριξη των ήδη δυνάμεων των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή πλευρά προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της στον Λίβανο. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αρχηγό του ισραηλινού γενικού επιτελείου, αντιστράτηγο Χέρζι Χαλέβι, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας επιδίδονται σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, στοχεύοντας τις στρατιωτικές υποδομές που έχουν διαμορφωθεί από την οργάνωση κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών.

«Επικεντρωνόμαστε σε στρατηγικούς στόχους και προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες φάσεις της επιχείρησής μας», δήλωσε ο Χαλέβι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: naftemporiki.gr