Επίθεση με σφυρί σε σχολείο στη Ρωσία προκαλεί τραυματισμούς και ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών

Επίθεση με σφυρί σε σχολείο στη Ρωσία προκαλεί τραυματισμούς και ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε σχολείο στο Τσέλιαμπινσκ, που βρίσκεται στα Ουράλια Όρη, όπου ένας μαθητής επιτέθηκε με σφυρί. Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Αλεξέι Τέκσλερ, ο δράστης επιτέθηκε σε άλλους μαθητές και δασκάλους. Η κατάσταση στο σχολείο 68 έχει κηρυχθεί έκτακτης ανάγκης.

Οι τραυματίες περιλαμβάνουν δύο κορίτσια, ένα 13χρονο αγόρι και μια δασκάλα, οι οποίοι νοσηλεύονται, όπως σημειώνει το τοπικό υπουργείο Υγείας. Επίσης, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο 13χρονος δράστης είχε στην κατοχή του εκτός από το σφυρί, και ένα μαχαίρι, καθώς και ένα όπλο.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή έχει ξεκινήσει έρευνα για «σχεδιασμό ανθρωποκτονίας» και «αμέλεια». Ο Αλεξέι Τέκσλερ εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία του σχετικά με το πώς ο μαθητής εισήλθε στο σχολείο με σφυρί και γιατί δεν υπήρξε κατάλληλη αντίδραση από τους φύλακες. Διέταξε τη διενέργεια ελέγχων ασφαλείας σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή. Φαινόμενα ένοπλων επιθέσεων στα σχολεία, τα οποία κάποτε ήταν εξαιρετικά σπάνια, παρουσιάζουν αυξητική τάση στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εκφράσει την ανησυχία του για αυτή την κατάσταση, την οποία αποδίδει σε επιρροές από τις ΗΠΑ και σε στρεβλώσεις της παγκοσμιοποίησης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοφορία.

Σημαντικά περιστατικά ενοπλών επιθέσεων περιλαμβάνουν τη δολοφονία ενός συμμαθητή από 14χρονο κορίτσι το Δεκέμβριο του 2023 στο Μπριάνσκ, καθώς και την επίθεση σε σχολείο στο Ιζέβσκ τον Σεπτέμβριο του 2022, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 18 νεκρούς. Επιπλέον, το 2021 ένα 21χρονος σκότωσε εννέα άτομα σε σχολείο του Καζάν.

Πηγή: naftemporiki.gr