Επίθεση σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους Παλαιστίνιους αφήνει 15 νεκρούς

Επίθεση σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους Παλαιστίνιους αφήνει 15 νεκρούς

Δεκαπέντε άνθρωποι, εκ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το πλήγμα είχε στόχο ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς που βρισκόταν εντός του σχολικού συγκροτήματος. Ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, Μαχμούντ Μπασάλ, δήλωσε ότι η επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στο σχολείο αλ Φαλούτζα στον καταυλισμό Τζαμάλια, άφησε «15 μάρτυρες» και πολλές δεκάδες τραυματίες.

Η περιοχή αυτή φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος μαίνεται από τις 7 Οκτωβρίου 2023. Σχεδόν το σύνολο των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων του θύλακα έχει βρεθεί εκτοπισμένο εντός της πολιορκημένης παλαιστινιακής επικράτειας.

Ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε την επίθεση «πλήγμα ακριβείας», επισημαίνοντας ότι στόχος ήταν οι μαχητές της Χαμάς. Ωστόσο, δεν παρείχε συγκεκριμένο απολογισμό για τις ανθρώπινες απώλειες. Κατά τους τελευταίους μήνες, έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε άλλα σχολεία της Λωρίδας της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να κατηγορεί τη Χαμάς ότι κρύβει μαχητές σε σχολικά κτίρια, όπου χιλιάδες Πολίτες αναζητούν προστασία. Οι Παλαιστίνιοι ωστόσο απορρίπτουν αυτές τις κατηγορίες.

Η καταστροφή του σχολείου Αλ Τζούνι, το οποίο διαχειριζόταν η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) και σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, είχε προκαλέσει διεθνή οργή, καθώς έξι εργαζόμενοι της UNRWA αποτελούσαν μεταξύ των 18 θυμάτων του βομβαρδισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr