Έρευνα για την απαγωγή νεογέννητου από μαιευτήριο στο Παρίσι

Έρευνα για την απαγωγή νεογέννητου από μαιευτήριο στο Παρίσι

Η έρευνα για την απαγωγή ενός νεογέννητου που συνέβη στο Παρίσι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα Ερίκ Ματέ, οι αρχές πιστεύουν ότι οι γονείς του βρέφους, ηλικίας 23 και 25 ετών, ενδέχεται να έχουν διαφύγει στο Βέλγιο μαζί με το βρέφος. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι στη διάρκεια της νύχτας, οι γονείς απομάκρυναν το παιδί από το νοσοκομείο Robert Ballanger στο Ολνέ σου Μπουά, χρίζοντας το γεγονός σοβαρή υπόθεση απαγωγής από συμμορία.

Το νεογέννητο, που είναι μόλις 17 ημερών, είναι πρόωρο και οι ιατρικές του ανάγκες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Η απαγωγή έγινε αντιληπτή όταν το νοσοκομείο εντόπισε την αποσύνδεση των αισθητήρων καρδιακών παλμών του μωρού. Αν και οι δυνάμεις της αστυνομίας ενημερώθηκαν αμέσως, το απόγευμα που ακολούθησε, ούτε το μωρό ούτε οι γονείς είχαν βρεθεί.

Η δικαιοσύνη έχει προχωρήσει στη σύλληψη πέντε ατόμων, ηλικίας 16 έως 29 ετών, που φαίνεται να σχετίζονται με το περιβάλλον των γονέων και η έρευνα έχει επεκταθεί σε συνεργασία με τις αρχές του Βελγίου. Σημειώνεται ότι οι γονείς είναι ήδη γνωστοί στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, γεγονός που ενδέχεται να έχει συμβολή στην επιτάχυνση της διαδικασίας αναζήτησης.

Η δικαιοσύνη ζήτησε τον επείγοντα επαναπατρισμό του βρέφους, εφόσον εντοπιστεί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ενεργά. Το υπουργείο Δικαιοσύνης περιέγραψε το μωρό, αναφέροντας ότι φοράει καφέ μπλουζάκι και λευκή βελούδινη πιτζάμα, με την ελπίδα ότι αυτές οι λεπτομέρειες θα βοηθήσουν στην αναζήτησή του.

Πηγή: naftemporiki.gr