Εξαιρετικές Εξελίξεις Σχετικά με τους Βομβητές της Χεζμπολάχ και τη Διαδικασία Εμπλοκής Ισραηλινών Υπηρεσιών

Εξαιρετικές Εξελίξεις Σχετικά με τους Βομβητές της Χεζμπολάχ και τη Διαδικασία Εμπλοκής Ισραηλινών Υπηρεσιών

Οι λιβανέζικες αρχές εξετάζουν βομβητές της Χεζμπολάχ που δεν εξερράγησαν και βρέθηκαν άθικτοι. Η συγκεκριμένη επίθεση προκαλεί ανησυχίες για την εκ νέου κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, με τον Λίβανο και τη Συρία να είναι στο επίκεντρο, ενώ επίσης σχετίζεται και το Ιράν, το οποίο παρέχει υποστήριξη στη Χεζμπολάχ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βηρυτό τραυματίστηκε κατά τις εκρήξεις.

Αρχικά, οι βομβητές θεωρούνταν ότι προέρχονταν από την Ταϊβάν, καθώς έφεραν το λογότυπο της ταϊβανέζικης εταιρείας Gold Apollo. Ωστόσο, οι έρευνες οδηγούν τώρα στην Ουγγαρία, όπου πιστεύεται ότι είχαν κατασκευαστεί από την BAC Consulting KFT στη Βουδαπέστη, μια εταιρεία με άδεια για τη χρήση του brand της Gold Apollo.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, η Μοσάντ, φαίνεται να είναι η μόνη οντότητα με την απαραίτητη τεχνολογία και πρόθεση για να επιφέρει ένα τέτοιο πλήγμα στη Χεζμπολάχ, καθώς και στους υποστηρικτές της στο Ιράν. Αν και το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, η κατάσταση θυμίζει προηγούμενα περιστατικά, όπως η δολοφονία του Γιάχια Αγιάς, βομβιστή της Χαμάς, από τη Shin Bet, η οποία χρησιμοποίησε παγιδευμένο κινητό τηλέφωνο.

Όλες οι εξελίξεις προβάλλονται από το liveblog της Ναυτεμπορικής.

Πηγή: naftemporiki.gr