Γεωργία Ψηφίζει Αναχρονιστικό Νόμο Που Περιορίζει Τα Δικαιώματα Της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας

Γεωργία Ψηφίζει Αναχρονιστικό Νόμο Που Περιορίζει Τα Δικαιώματα Της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας

Η Γεωργία προχώρησε στην ψήφιση ενός νόμου που περιορίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ο οποίος είναι παρόμοιος με τον αντίστοιχο νόμο που ισχύει στη Ρωσία. Ο νέος νόμος «περί οικογενειακών αξιών» απαγορεύει «την προπαγάνδιση των ομοφυλικών και των αιμομικτικών σχέσεων» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και τις «συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που προωθούν τις ομοφυλικές σχέσεις».

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Το Γεωργιανό Όνειρο» ψήφισαν υπέρ του νόμου, ο οποίος έλαβε 84 ψήφους υπέρ και 0 κατά. Η αντιπολίτευση μποϊκόταρε την ψηφοφορία, καταγγέλλοντας την υπερσυντηρητική και αντιδυτική κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η ψήφισή του ενδέχεται να επηρεάσει την πολιτική σκηνή της Γεωργίας, καθώς οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ανησυχία σχετικά με τον νέο νόμο, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και ενδέχεται να ενισχύσει τον στιγματισμό και τις διακρίσεις. Παρόμοιος νόμος στη Ρωσία, που ψηφίστηκε πριν από 10 χρόνια, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον διεθνή χώρο, και οι ρωσικές αρχές έχουν επεκτείνει την εφαρμογή του.

Η γεωργιανή κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ότι στρέφεται όλο και περισσότερο προς τη Μόσχα, παρά τον στρατιωτικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Γεωργίας το 2008. Ο νόμος αυτός θεωρείται από πολλούς ως έμπνευση από τους ρωσικούς κατασταλτικούς νόμους.

Οι μαζικές διαδηλώσεις κατά του νόμου «περί ξένης επιρροής», που αντιγράφει τον ρωσικό νόμο «περί ξένων πρακτόρων», αντικατοπτρίζουν την αντίθεση της γεωργιανής αντιπολίτευσης στην κυβερνητική πολιτική. Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι θέτει σε κίνδυνο την προοπτική ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει να καθυστερήσουν την ενταξιακή διαδικασία μέχρι να υπάρξει πολιτική αλλαγή.

Πηγή: naftemporiki.gr