Η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ παρά τις απώλειές της στην ηγεσία

Η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ παρά τις απώλειές της στην ηγεσία

Ανεξαρτήτως των απωλειών της, η Χεζμπολάχ παραμένει ενεργή στο πεδίο των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ. Η τρομοκρατική οργάνωση ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πρόσφατα ρουκέτες κατά μιας εταιρίας αμυντικής βιομηχανίας κοντά στην Άκρα, στο βόρειο Ισραήλ. Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται μετά από αυξημένους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, αν και η Χεζμπολάχ έχει υποστεί σοβαρές απώλειες, κυρίως με την απώλεια του ηγέτη της Χασάν Νασράλα και πιθανώς και του προοριζόμενου διαδόχου του, Χασέμ Σιαφεντίν, διατηρεί σχετική επιθετικότητα. Η οργάνωση δήλωσε ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν “ομοβροντία ρουκετών” κατά στοχοθετημένων εγκαταστάσεων, διαβεβαιώνοντας ότι εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να πλήττει.

Ο Χασέμ Σιαφεντίν, που φερόταν ως ο επόμενος ηγέτης, αγνοείται μετά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό, με φήμες να μιλούν για το ενδεχόμενο ότι είναι νεκρός. Το Ισραήλ έχει σχεδόν εξαλείψει την ηγετική ομάδα της Χεζμπολάχ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και στις υποδομές της. Παρ’ όλα αυτά, η Χεζμπολάχ παραμένει η πιο ισχυρή μη κρατική πολιτοφυλακή παγκοσμίως, με την ικανότητα να συνεχίζει τις επιθέσεις της.

Πηγή: naftemporiki.gr