Η Εμπλοκή Ταϊβανέζικης Εταιρείας σε Βομβιστική Επίθεση κατά της Χεζμπολάχ

Η Εμπλοκή Ταϊβανέζικης Εταιρείας σε Βομβιστική Επίθεση κατά της Χεζμπολάχ

Η εταιρεία Gold Apollo από την Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι οι βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη επίθεση κατά της Χεζμπολάχ ανήκουν σε αυτήν, ωστόσο κατασκευάστηκαν από συνεργαζόμενη εταιρεία στην Ουγγαρία. Αυτή η αναφορά υποδηλώνει ότι η λιβανέζικη εξτρεμιστική οργάνωση απέκτησε τους βομβητές μέσω της Ουγγρικής BAC Consulting KFT, με την οποία η Gold Apollo έχει μακροχρόνια συνεργασία.

Σύμφωνα με το Axios.com, η Gold Apollo δήλωσε πως οι βομβητές έχουν παραχθεί και πωληθεί από την BAC, πρόβλημα που ενδέχεται να προκαλέσει ανησυχία σχετικά με την προέλευση των όπλων και τη διακίνηση τους. Παράλληλα, οι New York Times, επικαλούμενοι δηλώσεις Αμερικανών και άλλων αξιωματούχων, αναφέρουν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την επίθεση, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες γύρω από τη διαδικασία προμήθειας της εν λόγω παρτίδας.

Αν και το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ούτε έχει αναφερθεί δημόσια στα σχετικά δημοσιεύματα, η Χεζμπολάχ έχει κατηγορήσει το Ισραήλ και δηλώσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Σύμφωνα με αναλυτές, η επίθεση αυτή ήταν ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς αποτέλεσε ένα σφοδρό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ, εκθέτοντας τα συνολικά συστήματα ασφαλείας και επικοινωνίας της.

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επίθεση κατά των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς από τις ειδήσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr