Η Meta Απαγορεύει την Πρόσβαση Ρωσικών Κρατικών Μέσων στις Πλατφόρμες της Παγκοσμίως

Η Meta Απαγορεύει την Πρόσβαση Ρωσικών Κρατικών Μέσων στις Πλατφόρμες της Παγκοσμίως

Η Meta ανακοίνωσε την απαγόρευση πρόσβασης στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης στις πλατφόρμες της παγκοσμίως, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ενέργειες ξένης παρέμβασης. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λίγες ημέρες μετά από δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος κατήγγειλε τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του ρωσικού μέσου ενημέρωσης Rusia Today (RT), το οποίο αποκάλεσε «παρακλάδι» των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών.

«Έπειτα από προσεκτική σκέψη επεκτείναμε τις ενέργειές μας εις βάρος των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης. Το Rossiya Segodnya, το RT και άλλες οντότητες πλέον αποκλείονται από τις πλατφόρμας μας εξαιτίας των ενεργειών ξένης παρέμβασης» ανέφερε η Meta σε ανακοίνωσή της.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν επίσης ανακοινώσει πριν από περίπου 15 ημέρες μια σειρά μέτρων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία περιλάμβαναν ποινικές διώξεις και κυρώσεις, με στόχο την αποτροπή παρεμβάσεων στις αμερικανικές εκλογές, τις οποίες καταλογίζουν στη Ρωσία.

Το RT, που λειτουργεί από το 2005, θεωρείται όργανο προπαγάνδας από τη Δύση. Αντιδρώντας στις αμερικανικές ενέργειες, το δίκτυο αντέτεινε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμποδίσουν τη λειτουργία του ως δημοσιογραφικού οργανισμού.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε ειρωνικά, σε ανάρτησή της στο Telegram, ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο επάγγελμα στις ΗΠΑ: ειδικός στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πηγή: naftemporiki.gr