Η παραπληροφόρηση γύρω από τους μετανάστες και τις πρόσφατες δηλώσεις Τραμπ στο Ντιμπέιτ

Η παραπληροφόρηση γύρω από τους μετανάστες και τις πρόσφατες δηλώσεις Τραμπ στο Ντιμπέιτ

Στις 16 Αυγούστου, μια γυναίκα συνελήφθη στο Κάντον του Οχάιο και αντιμετωπίζει κατηγορίες κακοποίησης ζώου, καθώς φέρεται να σκότωσε μια γάτα με το πόδι της και στη συνέχεια να την κατανάλωσε μπροστά σε πολλούς μάρτυρες. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, η Allexis Ferrell «έσπασε το κεφάλι της γάτας με το πόδι της και στη συνέχεια άρχισε να την τρώει».

Το περιστατικό αυτό, το οποίο προκάλεσε έντονη αντίδραση και φήμες στα social media, σύντομα συνδέθηκε λανθασμένα με την κατηγορία των μεταναστών. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ferrell δεν είναι μετανάστρια αλλά Αμερικανίδα πολίτης, γεννηθείσα και μεγαλωμένη στο Οχάιο, αποφοίτησε από το λυκείο Canton McKinley το 2015. Οι κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν αφορούν στην κακοποίηση ζώων και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς εξελέγη υποψήφιος αντιπρόεδρος από τον Τραμπ στις επόμενες αμερικανικές εκλογές, γεγονός που προκάλεσε την προσοχή. Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, σχετικά με μετανάστες στο Οχάιο που υποτίθεται πως κατανάλωναν κατοικίδια, έγιναν αντικείμενο ευρείας κοινοποίησης στα social media.

Παρά τις διαψεύσεις από τις αρχές, ο Τραμπ συνέχισε να δηλώνει ότι είχε δει τηλεοπτικές αναφορές για τέτοιες περιπτώσεις. «Στο Σπρίνγκφιλντ, τρώνε τα σκυλιά, τρώνε τις γάτες, των κατοίκων, και αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και είναι κρίμα», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που ισχυριζόταν ότι μια Αϊτινή μετανάστρια στο Σπρίνγκφιλντ είχε σκοτώσει και φάει μια γάτα. Όμως μια έρευνα της εφημερίδας Springfield News-Sun δείχνει ότι η διάδοση αυτού του ισχυρισμού προήλθε από μια viral ανάρτηση σε μια τοπική ομάδα στο Facebook, χωρίς να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, το περιστατικό με την Ferrell αφορά γεγονός στο Κάντον, που απέχει περίπου 273 χιλιόμετρα από το Σπρίνγκφιλντ.

Η λανθασμένη σύνδεση αυτών των γεγονότων με τους μετανάστες αποδεικνύει πως οι φήμες μπορούν να ενισχύσουν την προπαγάνδα και να επηρεάσουν τη δημόσια αντίληψη με επικίνδυνους τρόπους.

Πηγή: naftemporiki.gr