ΗΠΑ και Ρωσία σε Σταυροδρόμι Ανακοινώσεων για την Ουκρανία και τις Πυραυλικές Επιχειρήσεις

ΗΠΑ και Ρωσία σε Σταυροδρόμι Ανακοινώσεων για την Ουκρανία και τις Πυραυλικές Επιχειρήσεις

Η πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανία δεν προβλέπει την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για επιθέσεις εντός ρωσικού εδάφους, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη γνώμη μας» σχετικά με την υποστήριξη της Ουκρανίας. Ανέφερε, επιπλέον, ότι δε θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις μετά τις συνομιλίες μεταξύ του προεδρεύοντος Τζο Μπάιντεν και του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.

Από την άλλη πλευρά, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι η έγκριση επιθέσεων από την Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κίνηση που θα εμπλέξει τις χώρες του ΝΑΤΟ σε άμεσες εχθροπραξίες με τη Ρωσία. Υπογράμμισε ότι «τα γεγονότα δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ θα είναι άμεσο μέρος στις εχθροπραξίες εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προηγουμένως δηλώσει πως αν η Ουκρανία πλήξει στρατιωτικούς στόχους εντός ρωσικού εδάφους χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» και θα αλλάξει ριζικά τη φύση της σύγκρουσης.

Πηγή: newsbomb.gr