Ισαραηλινό πλήγμα σε σχολείο της Γάζας προκαλεί θανάτους και τραυματισμούς μεταξύ εκτοπισμένων

Ισαραηλινό πλήγμα σε σχολείο της Γάζας προκαλεί θανάτους και τραυματισμούς μεταξύ εκτοπισμένων

Τουλάχιστον 22 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται 13 παιδιά και έξι γυναίκες, εκ των οποίων η μία ήτανε έγκυος. Από τους τραυματίες, εννέα είναι παιδιά.

Το σχολείο φιλοξενούσε χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε μαχητές της Χαμάς που κρύβονταν στο εν λόγω σχολείο, αναφέροντας ότι «διεξήγαγε ένα στοχευμένο πλήγμα εναντίον τρομοκρατών, οι οποίοι ενεργούσαν από το εσωτερικό ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς».

Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό, ο συγκεκριμένος στόχος βρισκόταν στο σχολείο Αλ Φάλαχ, που βρίσκεται δίπλα στα κτίρια του σχολείου Αλ Ζαϊτούν. Ο στρατός δήλωσε ότι έλαβε «μέτρα για να μετριάσει τον κίνδυνο να τραυματιστούν άμαχοι», ιδιαίτερα μέσω της χρήσης όπλων υψηλής ακρίβειας.

Πηγή: naftemporiki.gr